Friday, July 30, 2010

anak sulong

Baiklah saya beri peluang kepada diri sendiri untuk berblog.

Setelah lebih 4 tahun dan beberapa blog yang terbengkalai saya cuba menjadi blog kali ini berjaya.

Ini didorong dengan kejayaan rakan2 yang menjadi blogger terkenal seperti 'a girl cryptic diary' dan juga akiss ferrero (yg blognya diqoute oleh hamis jalikha - tp dibahagian bawah sekali ;-p tp takpe at least ade..)

Antara sebab lain niat utk berblog adalah utk mempunyai kehidupan (err apakah statement ini : rasanya ramai je blogger yg dlm blog je best tp realiti mcm ______!

Melalui tulisan di blog juga kita boleh melakukan forensik melalui tulisannya.

TU SEBAB SAYA TAK TULIS BLOG...!

Tp di sudut lain blog mengasah skill penulisan kita (sambil berfikir bentuk sharper yg digunakan utk mengasah bakat menulis, lalala)

Tp betul sebagai golongan marhaen yg dikelilingi wartawan hebat yang bertaraf banjour saya rasa saya perlu gunakan blog sebagai platform utk memperbaiki tulisan dan kebolehan menterjemahkan minda (Wak Lu!) melalui penulisan.

Bukankah mata pena itu lebih tajam dari tujahan peluru. (tp skrg saya menaip pakai papan kekunci, perlukah jari saya menjadi runcing dan kuku menjadi tajam? -- ok tak pe tak paham soalan sendiri!!)

Blogger yang baik adalah blogger yang pandai menggunakan ayat yang ringkas tapi padat dan bermakna.. Wartawan yang baik juga diajar begitu.. Tp sy bukan blogger tau wartawan yg baik. Saya budiman!

Oh ya nak menarik org baca blog kena ada gambar yang menarik juga..

Saya balik dlu19:53pm
06072010
Tawau - KL

3 comments:

  1. hai. tahniah atas kelahiran anak sulong anda. nnti entri ke 18 nak panggil anak apa ya?

    :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete