Monday, August 23, 2010

Kedai Kopi (Update)

Buka puasa di Kedai Kopi memang acara tahunan sama ada sengaja atau tidak disengajakan.

Masa part one degree dulu, aku dengan member kelas pernah dapat 10 markah kerana hadir buka puasa dekat Kedai Kopi..

Photobucket
2006 ~ Senang kan assignment kami? makan pun dapat markah...
siapalah lecturer yg inovatif itu.. errr..

Photobucket
2010 - diaorg tiada dalam gamb 2006

Antara sebab Kedai Kopi jadi pilihan paling selamat nak buka puasa ramai-ramai :

  • Tempat selesa, banyak angin, view pun bolehlah
  • Parking senang banding dengan Kedai Kopi 1
  • Dekat dengan masjid, jadi lepas buka boleh terus g Masjid Shah Alam
Antara ahli jemaah buka pose

Photobucket

Daus, Dino (ishh korek idung) & Mimie

Photobucket

Jijah & Baby Suri yang cuba bersembunyi di balik rumput hijau

Photobucket

Ikkey (ye depan itu idung dan cermin mata Mimie)

Lagi seorang jemaah ialah Babal, tapi dia lambat sikit datang dan disumpah jadi kucing

kucing gedik

kucing gedik1

Bagi siapa yang suka makan buffet dan kelahap serta tamak ambil banyak-banyak sampai boleh jadi tudung saji, anda perlu hati-hati di Kedai Kopi

Konsep ambil makanan macam buffet, banyak pilihan.

Tapi anda bayar apa yang anda ambil.. tapi ok la tak bazir

Photobucket

mine

sotong

dan juga udang yang masih lagi jadi igauan..(ejaan igauan ini mcm tak jauh beza dengan iguana kan..?)

Photobucket

dan abg yang mempunyai lengan yang besar mcm traffic light meneruskan program dietnya


Photobucket
diet tak makan nasi je puwn (ayat ini penuh hasad dengki)


Photobucket
Kalau sapa nak solat maghrib de ruang kat bahagian atas

Jadi kalau nak buat reservation tgk blog Jijah

Owh, btw lupa nak pesan... sila jangan order Bread Butter Pudding...

Photobucket

Ini kerana pencuci mulut yang disangkakan manis ini tidak manis dan rasanya seperti lontong...!

Apakah..!

2 comments:

  1. siyes suka mcm ni, gambar besat2! tp kesiannya babal? ahahahaha

    tp tak komersial btul panggil aku JIjah!

    ReplyDelete
  2. a girl cryptic diaryAugust 23, 2010 at 8:29 PM

    Seronok la upload gambar kucing lepas tonggang n terbalik camtu...
    comel...

    gambar kucing ade 2, gambar babal xde?
    animal lover la tu

    ReplyDelete